Dziękuję wszystkim serdecznie za udział w kolejnym Korzennym Tygodniu (dla przypomnienia, zaczynaliśmy w 2009, w 2008 był Weekend Korzenny :). Patrząc na podsumowanie tego co kto zrobił, widać, że – jak zazwyczaj – dominują wypieki. Jeśli chodzi o wytrawne, to danie obiadowe jest jedno 🙂 (plus dwie zupy). Przypominam, że poza poniższym zestawieniem, można też zawsze zerknąć na to, co przygotowali fani spoza blogosfery na stronie wydarzenia na Facebooku.
A zatem, w Korzennym Tygodniu 2015 udział wzięli…
Dom z mozaikami – Piernik ze smorodinkowymi fofołami
Eksperymentalnie.com – Bezglutenowe muffiny na Święta
Grażyna gotuje – Cytrynki w pigwówce oraz Piernik z orzechami i nutą mandarynki
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki – Piernik przekładany masą z suszonych śliwek oraz Tort makowy
Kuchnia Alicji – Przyprawa piernikowa oraz Rolki cynamonowe lub kardamonowe
Kuchnia domowa Ani – Pierniki norymberskie oraz Pierniczki
Majanowe pieczenie – Chlebek bananowy i Korzenne ciasto dyniowe
Makagigi i 55 pierników – Masala chai
Moje domowe kucharzenie – Chruściki drożdżowe, Piernik na białkach, Pączki budyniowo-piernikowe oraz Kotlety mielone z imbirem
Podróże kulinarne – Tiramisu piernikowe oraz Marokańska zupa kalafiorowa
Sto kolorów kuchni – Przyprawa do piernika i Pieczony omlet piernikowy Dutch baby
Stoliczku, nakryj się! – Kruszonka z jabłkami
Tak sobie pichcę… – Korzenne ciasto dyniowe
Trochę inna cukiernia – Zupa marchewkowa
oraz niżej podpisana, czyli Coś niecoś – Prażone orzechy, Omlet pieczony (Dutch baby), Lebkuchen, Szwedzkie bułeczki z kardamonem i cynamonem
Gdyby kogoś brakowało, bardzo proszę o zgłoszenia.
Mam nadzieję, że do zobaczenia za rok!