Będzie krótko: wiem, że miniony, smutny weekend może nie nastrajał Was do pieczenia. Być może wciąż myślicie o innych sprawach. Jako gospodyni Weekendowej Piekarni powiem tylko, że mam nadzieję, że jeśli teraz nie upiekliście wiejskiego chleba Hamelmana, to kiedyś sięgniecie po ten przepis. Warto.
Powyższy przekrój ciepłego bochenka to dowód na to, że piekarz (ja) i konsument (M) mają różne zdania na temat tego, jak ciepły chleb można kroić. Piekarz przegrał.
Related posts
Tagi
akcje blogowe bakalie bezmięsne chleb cytrusy czekolada desery korzenne kuchnia austriacka kuchnia brytyjska kuchnia francuska kuchnia polska kuchnia retro kuchnia włoska kuchnia świąteczna makaron mięso nabiał na drożdżach napoje na zakwasie nowalijki owoce pieczywo podróże przekąski przetwory domowe recenzje restauracje ryby strączkowe słodycze warzywa Weekendowa Piekarnia wykorzystanie resztek wypieki zioła zupa śniadanie