To taka nieco inna gwiazda betlejemska, niż mogliście się spodziewać. To drink z Nigella Christmas, który wspomagał nas przy pierniczkach. Bardzo, bardzo przyjemny, ale obawiam się, że w większych ilościach – bardzo zdradliwy…
Składniki: 750 ml Prosecco lub innego wytrawnego wina musującego, schłodzonego, 125 ml Cointreau lub Grand Marnier lub Triple Sec, schłodzonego (moje nie było), 500 ml soku żurawinowego, schłodzonego
Wszystko mieszamy w dużym dzbanku, napełniamy szklaneczki, zachwycamy się chwilę kolorem i zapachem i… chyba wiecie, co dalej :)?
Related posts
Tagi
akcje blogowe bakalie bezmięsne chleb cytrusy czekolada desery korzenne kuchnia austriacka kuchnia brytyjska kuchnia francuska kuchnia polska kuchnia retro kuchnia włoska kuchnia świąteczna makaron mięso nabiał na drożdżach napoje na zakwasie nowalijki owoce pieczywo podróże przekąski przetwory domowe recenzje restauracje ryby strączkowe słodycze warzywa Weekendowa Piekarnia wykorzystanie resztek wypieki zioła zupa śniadanie