Korzenny Tydzień 2015: podsumowanie

Dziękuję wszystkim serdecznie za udział w kolejnym Korzennym Tygodniu (dla przypomnienia, zaczynaliśmy w 2009, w 2008 był Weekend Korzenny :). Patrząc na podsumowanie tego co kto zrobił, widać, że – jak zazwyczaj – dominują wypieki. Jeśli chodzi o wytrawne, to danie obiadowe jest jedno 🙂 (plus dwie zupy). Przypominam, że poza poniższym zestawieniem, można też zawsze zerknąć na to, co przygotowali fani spoza blogosfery na stronie wydarzenia na Facebooku.

A zatem, w Korzennym Tygodniu 2015 udział wzięli…

Dom z mozaikamiPiernik ze smorodinkowymi fofołami

Eksperymentalnie.comBezglutenowe muffiny na Święta

Grażyna gotujeCytrynki w pigwówce oraz Piernik z orzechami i nutą mandarynki

Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki Piernik przekładany masą z suszonych śliwek  oraz Tort makowy 

Kuchnia AlicjiPrzyprawa piernikowa oraz Rolki cynamonowe lub kardamonowe

Kuchnia domowa AniPierniki norymberskie oraz Pierniczki

Majanowe pieczenieChlebek bananowy i Korzenne ciasto dyniowe

Makagigi i 55 pierników Masala chai

Moje domowe kucharzenieChruściki drożdżowe Piernik na białkachPączki budyniowo-piernikowe oraz  Kotlety mielone z imbirem 

Podróże kulinarneTiramisu piernikowe oraz Marokańska zupa kalafiorowa

Sto kolorów kuchniPrzyprawa do piernika i Pieczony omlet piernikowy Dutch baby 

Stoliczku, nakryj się!Kruszonka z jabłkami

Tak sobie pichcę…Korzenne ciasto dyniowe 

Trochę inna cukierniaZupa marchewkowa 

oraz niżej podpisana, czyli Coś niecośPrażone orzechy, Omlet pieczony (Dutch baby) Lebkuchen, Szwedzkie bułeczki z kardamonem i cynamonem

Gdyby kogoś brakowało, bardzo proszę o zgłoszenia.

Mam nadzieję, że do zobaczenia za rok!