Szybka ryba limonkowo-musztardowa

Obiad ekspresowy wg. przepisu Pille z Nami Nami. Pille proponuje łososia lub pstrąga, u mnie to ostatnie, bo Pewne Osoby w naszym stadle cierpią na łososiowstręt :/ (czyt. nie lubią Mojej Ulubionej Ryby), i w znacznie większej ilości. U mnie było:

Trochę ponad 0,4 kg filetów z pstrąga (2 płaty). Umyć, osuszyć, Pille sugeruje usunąć kręgosłup, czego nie zrobiłam, skropić sokiem z limonki (u mnie 3/4 owocu) (wyciśnięte połówki zostawić do pieczenia z rybą), posmarować musztardą Dijon (u mnie dwie łyżki), posypać bułką tartą. NIE SOLIĆ. Na to położyć odrobinę masła w kawałkach (mój dodatek, zawsze kładę odrobinę masła na pieczoną lub grillowaną rybę), obok ryby umieścić wyciśnięte limonki. Zawinąć w folię, w folii zrobić 2-3 małe dziurki dla odparowywania i siup do piekarnika (200 st.) Piec 20 min, gdzieś w 1/2 czasu można odkryć aby bułka tarta się zrumieniła.

Zaskakująco proste i smaczne. U mnie jedzone z ziemniakami i przeglądem surówek pozostałych z weekendu (coś a la coleslaw np.)